Az út

23 09 2008

Igen, hosszú volt. Autókával Ferihegyre, ahol az egész család összegyűlt búcsúzkodni, majd 2 óra becsekkolás –> Frankfurt –> 1,5 óra átszállás –> San Fransisco. Nem teljesen értettük, mért Skócia, Izland és Grönland fölött repültünk, azt tippeltük a mellettem utazó sráccal (aki szociálpszichológiai-elemzőként dolgozik a NATO-nak, miközben Friszkóban tanít és praktizál), hogy az uralkodó széljárásokat próbáltuk kihasználni ezen az útvonalon.

Másik oldalamon egy indiai néni utazott. Komolyan vicces volt. Mezítláb szaladgált a repcsin, templom-illatot árasztott, miközben egyetlen szót sem tudott angolul. Nem túlzok… A nevét sem tudta megmondani. A kezembe adta a vámáru-nyilatkozatos papírjait, hogy töltsem ki, mert ő nem is érti, mi van rajta. A mulatságos rész akkor kezdődött, mikor a kézzel kitöltött útlevele szerint 2 keresztneve van, vezetékneve nincs, míg a vízumában ez pont fordítva szerepelt. Azt, hogy hogy került a repülőre, nem tudtuk kideríteni… ki vett neki repjegyet, és honnan tudta, merre menjen? Ki mondta meg, hol ül? Mert sajnos önmagától csak a “vizet! – vizet!” szavakat tudta ismételgetni, azt is nagyon tört angollal, jó párszor el kellett ismételnie, mire bárki rájött, mit szeretni. Végül a néni csomagjait összeszedtük, és rábíztuk a sztyuárdesszre. Majd ő gondját viseli.

Golden Gate a repcsiről
Golden Gate a repcsiről

Kis idővel ezután elbúcsúztam a Berkeley egyetemen tanító útitársamtól, BART vonatokkal eljutottam MillBrea állomásra, onnan pedig közvetlenül visz  Caltrain Mountain View-ba.

Ez lenne az egyszerű kétemeletes Caltrain:

Reklámok

Műveletek

Alapinformációk

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s
%d blogger ezt kedveli: