Száguldás

26 09 2008

A minap lettem jogos tulajdonosa egy 1995-ös Ford Taurusnak. Nem ez, de pont ilyen:

1995 Ford Taurus
1995 Ford Taurus

Légkondi, légzsák, rádió, autómata váltó, elektromos zár és ablakok, kényelmes ülések (6 személyes), óriási csomagtartó… egy szóval minden, ami kell. Egy hiányzik belőle, hogy nem Corvette a márkája, de arrra még várni kell egy kicsit 🙂 Szóval addig is ez az autó büszkélkedhet azzal, hogy én vezetem.

Az ára 1000 dollár körül volt, + 70 dolcsi az adó az adásvételre, + kb 550 dolcsi a biztosítás 6 hónapra. Azóta sebtiben kiderült, hogy hűtőmotort kell rajta cserélni, annak valami gondja van, szóval kb 250 dollárral felmegy még az ára holnap, de ezzel kellett számolni, az ár még így is egész jó. 🙂

Itt van egy kellemes példány a leendő autómból:

1982 Corvette Anniversary Edition
1982 Corvette Anniversary Edition – Merd azt mondani, hogy nem gyönyörű!

Ennek azért van ára, 10 Ford = 1 Corvette. 🙂 De azért mégis inkább a Corvette, nem?

Kaliforniában nem érvényes semmilyen más jogosítvány, ha rendelkezel itteni címmel. Látogató 30 napig vezethet, de ha polgári jogokkal élsz/élhetsz, egyedül helybéli jogsival vezethetsz. Szóval nekiálltam újra kreszt tanulni. Vannak érdekes részek. Pl, itt a járdaszegélyt végig lefestik az alábbi színek valamelyikére:

  • Sárga: Megállhatsz, amíg ki- vagy beszállnak az utasok a kocsidból.
  • Zöld: Az járdaszegélyen szerepel, mennyi időre állhatsz meg.
  • Fehér: Megállhatsz, ki és beszállásra, vagy levél postaládába dobásra.
  • Kék: Megállhatsz mozgássérült engedéllyel.
  • Piros: Itt meg se próbáld. 😉

Vicces, hogy van annyi festékük és idejük, hogy az összes járdaszegélyt lefessék a színskála egy elemére, de tényleg van.  😀

Érdekes szabályok:

  • Kerüld a szemkontaktust minden “dühös” vezetővel, hogy elkerüld az általa előidézett rád potenciálisan veszélyes helyzeteket (súlyos testi sértést).
  • Minden utcasarkon és minden kereszteződésben gyalogos-átkelőhely van, még akkor is, ha az nincs felfestve. Ha a gyalogos szemkontaktust létesít veled, akkor kész az átkelésre, te azonnal köteles vagy megadni az elsőbbséget.
  • Piros lámpánál meg kell állni. Megállás után azonban jobbra kanyarodni a piros lámpa ellenére is lehet. A piros lámpa akkor se zavarjon, ha egyirányú utcába balra kanyarodva szeretnél behajtani.
  • A szaggatott fehér vonal a sávokat jelzi. A folytonos fehér vonal is. Ugyanúgy, mint a sárga szaggatott vonal. Ezeken nyugodtan átmehetsz. Viszont van olyan, hogy dupla-folytonos sárga vonal. Na ezen már tilos átmenni. Kivétel ezalól: átmehetsz, ha pl. behajtanál egy kocsi beállóra, vagy egyszerűen csak balra akarsz kanyarodni. (Azaz gyakorlatilag nem nagyon találkozol olyan útjelzéssel, amin nem mehetnél át :D)

Aki nem hiszi, járjon utána, pl itt: Kaliforniai Kresz Könyv. Vicces az egész, mert már az első oldalon Kalifornia állam kormányzójának szövege olvasható, hogy milyen fontos a biztonságos vezetés. Ott figyel a képe is. És pont emiatt kevered össze a Terminátor 4 vadiúj kiadásával, hiszen abban is Arnold Schwarzenegger a főhős. 🙂

A kresz könyv első oldala tehát ilyen:

Kaliforniai Kresz könyv - első oldal
Kaliforniai Kresz könyv – első oldal
Reklámok

Műveletek

Alapinformációk

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s
%d blogger ezt kedveli: